У Львові розпочалися заходи з нагоди 99-ї річниці проголошення ЗУНР (аудіо)

У Львові розпочалися заходи з нагоди 99-ї річниці проголошення ЗУНР (аудіо)

Сьогодні у Львові розпочалися заходи з нагоди 99-ї річниці Листопадового чину і проголошення Західноукраїнської Народної Республіки. Зокрема, в одному з найстаріших міських парків "На валах" відкрили науково-популярну виставку "ЗУНР: у війні та державотворенні".

Розповідає наша кореспондентка Наталія Козачук:

"Ця виставка має формат пересувної. На 12-ти великих стендах можна побачити фотографії, карти, документи та текстові розповіді про видатних діячів Західноукраїнської Народної Республіки - зокрема, про президента Західноукраїнської Народної Республіки Євгена Петрушевича, голову Ради секретарів ЗУНР Сидора Голубовича та інших.

За словами автора експозиції, молодшого наукового співробітника Науково-дослідного інституту українознавства міністерства освіти і науки України Михайла Галущака, адресована вона, передусім, школярам.

Підготували цю виставку в межах "Регіональної програми сприяння розвитку інформаційного простору та громадянського суспільства у Львівській області". Показати експозицію планують у школах та дитячих бібліотеках Львівщини, а також інших областей України".

Наталія Козачук, Львів, Українське радіо.

Прослухати репортаж

 

Будь у курсі - слухай новини! Щогодини на Українському радіо!