Жириновському подарують будівлю академії наук... за лояльність

Жириновському подарують будівлю академії наук... за лояльність

Кабмін РФ має намір передати лідеру ЛДПР Володимиру Жириновському багатоповерховий будинок на Ленінському проспекті, що нині належить Російській академії наук, як подяку за лояльність і участь у виборах-2018.

Про це повідомила Російська служба BBC.

"Уряд готується передати інституту лідера ЛДПР Володимира Жириновського висотну будівлю за 3 кілометри від Кремля, що належить Російській академії наук", - йдеться в повідомленні.

Прем'єр-міністр Дмитро Медведєв доручив міністерствам, РАН і Федеральному агентству наукових організацій (ФАНО), що курирує майно Академії, підготувати пропозиції про передачу Інституту світових цивілізацій будівлі за адресою Ленінський проспект, буд. 1/2, кор. 1, повідомили федеральний чиновник і джерело, близьке до Кремля.

Передача інституту нової будівлі - це поступка Жириновському в обмін на його згоду взяти участь у президентських виборах 2018 року, пояснило джерело, близьке до Кремля.

Нагадаємо, Інститут світових цивілізацій заснований ЛДПР і особисто Жириновським. Це приватний інститут, працює з 1999 року і навчає студентів за спеціальностями "політологія", "економіка", "міжнародні відносини". Навчання в Інституті світових цивілізацій коштує від 80 до 100 тисяч рублів за рік. Одночасно у вузі навчаються до 4 тисяч людей.