У Черкасах створили хоспісне відділення (аудіо)

У Черкасах створили хоспісне відділення (аудіо)

У Черкасах волонтери і медики спільними зусиллями створили хоспісне відділення. Його облаштували на базі обласного онкологічного диспансеру.

Розповідає наша кореспондентка Юлія Порпленко:

"Відтепер у невиліковно хворих черкащан є шанс дожити останні дні під наглядом медиків та у зручних умовах. Волонтери разом із лікарями обласного онкодиспансеру знайшли приміщення, облаштували та обладнали відділення на 10 ліжок. На повноцінний ремонт приміщення, закупівлю спецобладння не вистачило коштів. Адже хоспіс створили за резервні кошти онкодиспансеру.

Не всі родини мають змогу цілодобово перебувати біля хворих родичів і так само швидко надавати їм допомогу, для прикладу вводити знеболювальні. Або ж хворі взагалі не мають близьких, хто б ними опікувався. Більшість потенційних пацієнтів хоспісу – це онкохворі.

За місяць роботи відділення, тут померло 11 невиліковно хворих. Ще 6 осіб зараз у відділені. Допомагають медикам волонтери.

Медики і волонтери сподіваються на підтримку держави у наступному році. У планах – відремонтувати приміщення та облаштувати хоспіс на 50 ліжок. Також, збільшити штат медпрацівників".

Юлія Порпленко. Черкаси. Українське радіо.

Прослухати репортаж

 

Хочеш знати більше - слухай новини на Українському радіо!