Саакашвілі визнано винним у незаконному перетині держкордону України

Саакашвілі визнано винним у незаконному перетині держкордону України

Апеляційний суд Львівської області залишив у силі рішення суду першої інстанції про визнання екс-президента Грузії, лідера партії "Рух нових сил" Михайла Саакашвілі винним у незаконному перетині кордону.

Відповідне рішення суд виніс на засіданні у вівторок, передає "Інтерфакс-Україна".

Суд ухвалив рішення відхилити скаргу адвокатів Саакашвілі і залишити в силі рішення Мостиського районного суду від 22 вересня, згідно з яким екс-президента Грузії визнали винним у незаконному перетині державного кордону України 10 вересня 2017 року.

Суддя, зачитуючи рішення, оголосив, що рішення є остаточним і оскарженню не підлягає.

Нагадаємо, 10 вересня українські прикордонники затримали відправлення поїзда "Перемишль - Київ" через присутність серед пасажирів екс-голови Одеської ОДА Міхеїла Саакашвілі, якого раніше позбавили українського громадянства.

Саакашвілі в той же день перетнув український кордон через КПП "Шегині" на автобусі. Він буквально прорвався в країну, тому що натовп, який зібрався в КПП "Шегині", прорвав кордон з української сторони і влаштувала бійку з прикордонниками, яких вишикували в транзитній зоні. Тим самим прихильники Саакашвілі сприяли незаконному перетинанню державного кордону групи осіб, у тому числі народних депутатів. Сам Саакашвілі заявив, що знаходиться в Україні легально. Генпрокурор Юрій Луценко зазначив, що Міхеїла Саакашвілі не буде видворено з України через прорив на КПП "Шегині".

12 вересня за незаконний перетин кордону Саакашвілі вручили адмінпротокол. Екс-голова Одеської ОДА підписав протокол, незважаючи на те, що наполягав на його незаконності. До підписання протоколу політик підписав заперечення до нього. 22 вересня Мостицький районний суд Львівської обл. визнав Саакашвілі винним у незаконному перетині держкордонів і призначив йому штраф у розмірі 200 неоподатковуваних податком мінімумів (3400 грн).