"Київенерго" погрожує відключати воду за борги

"Київенерго" погрожує відключати воду за борги

Борг столичних споживачів за використану електричну енергію перед ПАТ "Київенерго" на 1 жовтня становить 1,012 мільярда гривень.

Про це повідомляє прес-служба компанії.

За її даними, основними боржниками залишаються підприємства життєзабезпечення міста комунальної форми власності та населення. Так, підприємства житлокомунгоспу, в т. ч. підприємства життєзабезпечення міста, заборгували за електроенергію 491,4 мільйона гривень. Борг найбільшого боржника КП "Київський метрополітен" становить 201,5 мільйона гривень.

Борг населення Києва за спожиту електричну енергію перед Київенерго на 1 жовтня 2017 року сягнув 332,15 мільйона гривень. Найбільшими боржниками є споживачі Дарницького, Святошинського та Солом’янського районів – 48,9 мільйона гривень, 37,4 мільйона гривень та 37,4 мільйона гривень відповідно.

Заборгованість державного бюджету з компенсації пільг та субсидій за електропостачання перед "Київенерго" становить 141,49 мільйона гривень, з них борг "Київводоканалу" – 53,71 мільйона гривень.

У Київенерго стверджують, що НКРЕКП автоматично списує кошти для оплати спожитої електроенергії за рахунок пільг та субсидій на користь "Енергоринку" по константі (у вересні – 46 млн грн).

"Хоча "Київенерго" не отримує розрахунок у повному обсязі, кошти з рахунків компанії автоматично списуються. У разі подальших неплатежів, "Київенерго" буде змушене відключити "Київводоканал" за борги, що є критичним для столиці та може нести екологічну загрозу", - заявляють у компанії.

У "Київенерго" зазначають, що всього по Україні на 17 жовтня підписано протоколів на 63,695 мільярда гривень, а виділено лімітів на 61,173 мільярда гривень.

"Тобто, ще до опалювального сезону дефіцит вже перевищує 2,5 мільярда гривень. До кінця опалювального сезону розрив у потребах і бюджетному фінансуванні може досягти 10 – 12 мільярдів гривень, в тому числі, по Києву – 1,7 мільярда гривень. У "Київенерго" вважають, що розподіл коштів на пільги та субсидії по Україні йде нерівномірно", йдеться у повідомлені прес-служби.