Затримано бойовика "Оплоту", який вербував найманців

Затримано бойовика "Оплоту", який вербував найманців

На блокпосту під час перевірки документів співробітниками Краматорського відділу поліції було зупинено 23-річного мешканця окупованої Горлівки.

Про це повідомляє прес-служба Національної поліції.

Молодик працював у відділі кадрів та займався відбором рекрутів в "армію ДНР".

"На в’їзді у Краматорськ поліцейські зупинили молодого чоловіка, який їхав з окупованої території для оформлення документів. Під час перевірки виявилось, що впродовж 2016 року він перебував у лавах незаконного збройного формування "Оплот". Затриманий розповів, що на той момент мешкав у Горлівці з матір’ю та ніде не працював. Дізнавшись від сусіда, що на службі в "ДНР" можна заробити гроші, пішов влаштовуватися найманцем", — йдеться у повідомленні. Чоловіка призначили у відділ кадрів "Оплоту" в Макіївці, де в його обов’язки входив відбір кандидатів на службу до збройних формувань "ДНР". За інформацією поліції, за це він отримував 10 тисяч рублів на місяць.

З часом бойовик повернувся додому та вступив на навчання до одного з горлівських вищих навчальних закладів.

За даним фактом Краматорським відділом поліції відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 260 "Створення непередбачених законом воєнізованих або збройних формувань" Кримінального кодексу України. Чоловіку загрожує до 5 років позбавлення волі.