Роксана Руно: "Політики в Україні поводять себе як страуси" (Ексклюзив УР)

Роксана Руно: "Політики в Україні поводять себе як страуси" (Ексклюзив УР)

У студії програми "Сьогодні. Вдень" гостювала Роксана Руно, керівник департаменту інформаційного мовлення та аналітики телеканалу ZIK, ведуча дебатного проекту "Ziткнення".

Йшлося про останні події в центрі Києва, роль і місце дебатів у суспільно-політичному житті держави, подальшу творчу долю митців, які підтримали анексію Криму та політику Путіна на Донбасі.

Роксана Руно: "Суспільство делегує своїх представників в усі органи влади. Ми подякуємо дружно самі собі за те, хто прийшов або не прийшов на виборчі дільниці. Акції протесту організовані людьми, які делеговані нами. Вимоги є досить конструктивними, але є стільки спекуляцій довкола цих тем, що ставлення до них може скластися некоректно. Складність у тому, що з одного боку політикам вигідно те, що довкола будуть об'єднуватися багато людей, а з іншої точки зору їхні прихильники можуть не сприймати їхніх партнерів. Повний сюр. Ми в перманетнному майдані живемо останні 12 років".

Говорячи про програму "Ziткнення", ведуча наголосила: "Проблема в тому, що формат дебатів дуже складний. Політики інколи поводять себе як страуси і залежать від коньюнктури ринку. Найбільше зачіпаємо гострі політичні питання. Політики не готові до таких форматів і до дебатів із опонентами".

Відповідаючи на запитання щодо подальшої творчої долі в Україні митців, які підтримали анексію Криму і агресію на Донбасі, Роксана Руно зазначила: "Якщо держава на офіційному рівні не сформулювала чіткої позиції щодо цього питання, має бути публічна дискусія суспільства".