У Чернівцях можуть завчасно розпочати опалювальний сезон (Аудіо)

У Чернівцях можуть завчасно розпочати опалювальний сезон (Аудіо)

У Чернівцях мають намір достроково розпочати опалювальний сезон у разі стрімкого зниження температури повітря.

Чи готова до цього міська комуналка, дізнавався наш кореспондент на Буковині Вадим Пелех:
            
"Чернівці зможуть оперативно подати тепло у будинки в разі раптового похолодання. Міські комунальні служби прозвітували про готовність їх підприємств до завчасного початку опалювального сезону. Головна проблема, дозвіл на постачання газу для бюджетних установ та населення. Цього тижня теплокомуненерго отримало необхідні документи. Адже як каже міський голова Олексій Каспрук, минулого опалювального сезону коммунальники змогли добитися відчутної економії.

Брак коштів таки відчувається, тому до початку опалювального сезону у місті замінили найпроблемніші аварійні ділянки тепломережі, адже для цього підприємство отримало лише 3 мільйони, у той час, як необхідно 20.

Дається взнаки довготривала конфронтація між міським головою і депутатами міськради, які зі скрипом підтримують фінансові потреби комунальників.

Але зроблено все, щоб місто не стало заручником цієї конфронтації. На сьогодні понад 80% будинків та бюджетних установ у Чернівцях уже забезпечені лічильниками. А до кінця року встановити прилади обліку тепла можна на умовах співфінансування, коли 80% вартості бере на себе міський бюджет".

Вадим Пелех, Українське радіо, Чернівці.

Прослухати репортаж

 

Будь у курсі - слухай новини! Щогодини на Українському радіо!