У Генштабі не виключають, що вибухи в Калинівці - справа рук диверсантів

У Генштабі не виключають, що вибухи в Калинівці - справа рук диверсантів

У Генеральному штабі не виключають можливість диверсії як причини виникнення пожежі на складах в Калинівці.

Про це повідомив керівник управління по зв'язках з громадськістю Генштабу ЗСУ Богдан Сеник.

"Не виключено і інформація про диферсію, яка була озвучена журналістами. Різні версії розглядаються, в таких випадках не слід відкидати жодну з них", – зазначив Сеник. Він також додав, що склад був закритим, режимним об'єктом, тому сторонні люди не могли туди зайти "просто так". Богдан Сеник сказав, що справжня причина пожежі буде названа в результаті роботи фахівців правоохоронних органів та експертів, які зараз працюють на складі.

Із Калинівки та прилеглих сіл продовжують вивозити людей. "Здійснено оповіщення жителів м. Калинівка та населених пунктів в 10-кілометровій зоні (Павлівка, Медвідка, Дорожне, Сальнік, Стрижавка. За заявками мешканців додатково здійснено відселення з с. Іванів та Лісова-Лисіївка Калинівського району). Здійснюється евакуація населення. Станом на 08:00 евакуйовано близько 30 000 чоловік, повідомляє прес-служба ДСНС.

Зазначимо: арсенал у Калинівці був одним із трьох найбільших складів боєприпасів в Україні, поряд із Балаклією. Площа зберігання боєприпасів становила близько 1000 гектарів. Це приблизно на 10% менше, ніж розмір підірваного арсеналу в Балаклії Харківської області.