Міноборони Білорусі переконує: "Захід-2017" загрози не становлять (Аудіо)

Міноборони Білорусі переконує: "Захід-2017" загрози не становлять (Аудіо)

В Міноборони Білорусі переконані, що ніякої загрози республіці і сусіднім державам навчання маневри "Захід-2017" не становлять. Про це заявив журналістам на брифінгу за підсумками першого дня спільних білорусько-російських стратегічних навчань офіційний представник оборонного відомства Білорусі Володимир Макаров.

З Мінська повідомляє наш власний кореспондент Павло Шаройко:

"За словами  Володимира Макарова, навчання мають винятково оборонний характер і не спрямовані проти третіх країн. Представник оборонного  відомства виключив можливу конфліктну ситуацію  і нагадав, що на білоруській території  у маневрах бере участь майже 10 тисяч військовослужбовців.

Тож, Володимир Макаров  назвав авантюристом того, хто такими силами захотів би влаштувати конфлікт. Він підтвердив, що всі підрозділи російської  регіонального угрупування військ, а це близько 3 тисяч військовослужбовців, вже прибули до Білорусі і перебувають на полігонах. Прибуття інших російських підрозділів не передбачене. Інші навчання на території Білорусі не проводяться, - зазначає Володимир Макаров.

Коментуючи повідомлення про перекидання до Білорусі танкової бригади Західного військового округу Збройних сил Росії, Володимир Макаров зазначив, що передислокація в рамках навчань проводиться на російські полігони.

Підбиваючи підсумки першого дня маневрів, посадовець розповів, що відпрацьовувалась протиповітряна оборона особливо важливих об'єктів. Дії розгорталися на полігонах Лепельський, Доманово, Ружанський, Борисов. В Глубокському районі відпрацьовувалися питання територіальної оборони. З цією метою на збори перед навчаннями були призвані майже 400 військовозобов'язаних.

Нагадаю, що російсько-білоруські стратегічні навчання "Захід-2017" триватимуть на території двох країн до 20 вересня".

З Мінська, Павло Шаройко, Українське радіо.

Прослухати репортаж

 

Будь у курсі - слухай новини! Щогодини на Українському радіо!