Ураган "Ірма" досяг Флориди (Аудіо)

Ураган "Ірма" досяг Флориди (Аудіо)

Ураган "Ірма", що викликав сильні руйнування на Карибських островах і забрав життя 27 осіб у неділю досяг Флориди. І хоча під час проходження територією Куби ураган ослаб до шторму третьої категорії, швидкість вітру як і раніше досягає  майже 200-сот км за год. - повідомляють в Національному центрі ураганів США.

З подробицями -  наша кореспондентка в цій країні Аліса Прожогіна:

"Першими під удар стихії потрапили острова Флорида Кіз. Тут сильний вітер і штормові хвилі досягали висоти 4,5 метрів. А проливні дощі викликали зсуви.

В даний час ураган в повну силу бушує на густонаселеному західному узбережжі штату, несучи з собою зливи і повені. За останніми даними, понад 3 млн жителів Флориди залишилися без електроенергії. Метеорологи попереджають про ймовірність штормових хвиль висотою до 4-х метрів.

Особлива небезпека загрожує містам Нейплс, Форт-Майерс, Тампа і Сент-Пітерсбург.
        
Хоча центр урагану змістився до західного узбережжя Флориди, він приніс руйнівні хвилі й підтоплення і в південно-східні райони. Так, в Майамі фінансовий центр міста покритий шаром води майже метрової глибини. Варто зазначити, що влада штату відмінно підготувалася до  стихії, організувавши все необхідне для евакуації населення. Так, більше 75 тис чоловік прислухалися до поради губернатора і вирушили в притулки, яких в штаті підготували близько 400. Всього ж майже 6,5 млн жителів південної частини Флориди були евакуйовані.
         
Міністерство оборони США вже виділило три кораблі ВМС, майже два десятки літаків і сотні морських піхотинців для допомоги Пуерто-Ріко і Американським Віргінським островам в проведенні відновлювальних робіт після урагану".

Аліса Прожогіна, США, для Українського радіо.

Прослухати репортаж

 

Хочеш знати більше - слухай новини на Українському радіо!