Політв'язня Клиха відшукали у російській психлікарні

Політв'язня Клиха відшукали у російській психлікарні

Український політв'язень Станіслав Клих, якого незаконно засудили у Росії, перебуває на лікуванні у психіатричній лікарні в Магнітогорську.

Таку відповідь уповноважений з прав людини РФ Тетяна Москалькова дала на звернення уповноваженого Верховної Ради з прав людини Валерії Лутковської, інформує прес-служба українського омбудсмана.

"Москалькова поінформувала, що станом на 4 вересня 2017 року Станіслав Клих перебував на стаціонарному лікуванні у філіалі психіатричної лікарні Федеральної казенної установи охорони здоров'я "Медико-санітарна частина №74 Федеральної служби виконання покарань" Росії в м. Магнітогорську", - йдеться в повідомленні.

За даними омбудсмана РФ, Клиха було госпіталізовано за власною письмовою згодою і, зважаючи на поліпшення загального стану, найближчим часом планується його виписка зі стаціонару.

Нагадаємо, Верховний суд Чечні у травні 2016 року засудив українців Миколу Карпюка та Станіслава Клиха до 22,5 років і 20 років колонії суворого режиму відповідно за сфабрикованим обвинуваченням у вбивстві російських військовослужбовців у Грозному в 1994 - 1995 рр.  Карпюк та Клих не визнали своєї провини.