Резолюцію Радбезу ООН щодо КНДР можуть оприлюднити наступного тижня (Аудіо)

Резолюцію Радбезу ООН щодо КНДР можуть оприлюднити наступного тижня (Аудіо)

Посол США в ООН Ніккі Хейлі обіцяє оприлюднити підготовлений Сполученими Штатами новий проект резолюції Ради Безпеки щодо Північної Кореї вже наступного тижня. Як відомо, напередодні увечері  відбулося екстрене засідання РадБезу ООН, присвячене черговому випробуванню водневої бомби у КНДР. Його ініціаторами виступили представники США, Японії, Франції, Великобританії та Південної Кореї.

З подробицями - наша американська кореспондентка Аліса Прожогіна:

"Заступник Генерального секретаря ООН Джеффрі Фелтман заявив, що дії Пхеньяна підривають глобальну безпеку і закликав владу цієї країни виконувати резолюції Ради Безпеки.

Посол США в ООН Ніккі Хейлі нагадала, що "ядерні держави розуміють свої обов'язки, але Кім Чен Ин не має такого розуміння". Його зловживання запусками ракет і його ядерні загрози показують, що він напрошується на війну.
       
Хейлі також застерегла країни, які підтримують економічні зв'язки з Пхеньяном, що своїми діями вони сприяють зростанню ядерних амбіцій режиму.

Перед засіданням президент США Дональд Трамп заявив, що є ще сектори економіки, проти яких можуть бути введені санкції. Він також попередив, що США готові розглянути можливість припинення всіх торгових зв'язків з країнами, що підтримують економічні відносини з КНДР.

Посол Китаю в ООН Лю Цзеі повторив заклик до всіх сторін повернутися за стіл переговорів. Як відомо, Пхеньян напередодні, 3 вересня, оголосив про успішне випробування водневого боєзаряду, який призначений для оснащення міжконтинентальних балістичних ракет. Це був шостий і найпотужніший з усіх проведених Північною Кореєю випробувальних ядерних вибухів".

Аліса Прожогіна, США, для Українського радіо.

Прослухати репортаж

 

Хочеш знати більше - слухай новини на Українському радіо!