Сьогодні – 1-е вересня, початок нового навчального року (Аудіо)

Сьогодні – 1-е вересня, початок нового навчального року (Аудіо)

В Україні вперше сіли за шкільні парти понад чотириста  тисяч першокласників. А загалом – майже чотири мільйони учнів. Почалось навчання й у студентів вишів, ліцеїстів, гімназистів і учнів професійно-технічних закладів.

Зі святкових заходів у столиці – Ольга Бутко:

"Ось він, головний атрибут сьогоднішнього свята. Зранку його дзвін уперше пролунав для понад тридцяти двох тисяч київських першокласників. Головні герої свята – ось  як першокласники столичної гімназії номер 19-ть "Межигірська" Катя і Марко – налаштовані серйозно. Великі надії на школу покладають батьки дітей.

По-особливому – вже по-дорослому -  налаштовані на навчальний рік ліцеїсти столичного військового ліцею імені Івана Богуна. Ці діти – надія не лише своїх батьків, а й усієї країни, каже заступник начальника Київського військового ліцею імені Івана Богуна, керівник операції під Савур-Могилою Петро Потєхін.

По-іншому у цьому навчальному році готуються працювати вчителі. У 5-х і 9-их класах навчання відбуватиметься за новими освітніми програмами. Напередодні 1-го вересня профільне міністерство затвердило й нові рекомендації для навчання дітей у початковій школі – відповідно до них, щонайменше, першокласникам взагалі не задаватимуть домашні завдання.

Працювати вчителям буде складно, визнає директорка гімназії номер 19-ть "Межигірська" Лариса Достав. Але працювати буде цікаво, вважає вчителька 1-Б класу гімназії Олена Кривицька.

А ось школа номер 232 в Оболонському районі Києві бере участь у пілотному проекті  "Початкова школа. Освіта для життя", що спрямований на реалізацію концепції нової української школи. Розповідає вчитель молодших класів Наталія Звяздовська.

Отже, зміни в українські освіті відбуваються. Чи на краще – покаже час. А поки – свято".

Катерина Шевцова, Ольга Бутко – Українське радіо.

Прослухати репортаж

 

Хочеш знати більше - слухай новини на Українському радіо!