Яворів - призер конкурсу "Неймовірні села України 2017"

Яворів - призер конкурсу "Неймовірні села України 2017"

Гуцульське село Яворів, що у Косівському районі на Прикарпатті, посіло друге місце у конкурсі "Неймовірні села країни 2017".

Про це повідомляє прес-служба Івано-Франківської ОДА.

"Фінішував II Всеукраїнський конкурс "Неймовірні села України 2017". Село Яворів Косівського району зайняло друге місце за результатами підрахунку результатів онлайн-голосування та оцінки Експертної ради", - повідомляє прес-служба. За їхньою інформацією, лідером конкурсу стало село Червоне Житомирської області. Третє місце посіло село Ломачинці, що на Буковині.

Призери конкурсу отримають грошові винагороди відповідно 75 тис. грн., 30 тис. грн. та 15 тис. грн. Їх вручатимуть у Києві 11 вересня у День українського села.

Зазначимо, що Яворів вважають осередком гуцульського народного декоративно-ужиткового мистецтва. Тут зберігаються історична спадщина, своєрідний народний побут, поетичний та музичний фольклор, звичаї, традиції. Село здавна славиться своїми народними умільцями. Тут жили і творили основоположники гуцульської плоскої різьби по дереву Шкрібляки та їх продовжувачі Корпанюки.