Конкурс #листівказсела показав негативні тенденції розвитку села ─ експертка

Конкурс #листівказсела показав негативні тенденції розвитку села ─ експертка

Конкурс #листівказсела показав негативні тенденції розвитку, переконана експертка зі сталого сільського розвитку Центру екологічних ініціатив "ЕкодіяАнна Даниляк. Про це вона розповіла в ефірі Українського радіо в програмі "В мережі".

Ведуча:

Олена Бадюк

"Цього тижня, у вівторок, ми оголосили переможців інтернет-конкурсу #листівказсела, який тривав з вересня по грудень минулого року. Наша організація вдруге проводить цей конкурс у соціальних мережах Instagram та Facebook. Наша мета ─привернути увагу до життя сучасного села, до його проблем, з чим стикається сучасна сільська місцевість, що люди там працюють з тими екологічними та соціальними викликами. Так само там є хороші ініціативи, приклади того, як люди вирішують проблеми і покращують своє життя. Таким чином, ми хотіли надихнути й інші сільські громади ділитись своїми історіями", ─зазначила Анна Даниляк.

Експертка зауважила, що люди асоціюють село з чимось хорошим, проте збільшилась кількість робіт, які показують негативні, тривожні тенденції.

"Як і минулого року, люди асоціюють село з чимось хорошим. Ми отримали багато прикладів з особистих сільських господарств та ферм. Також збільшилась кількість робіт, які показують негативні, тривожні тенденції, наприклад, які свідчать про зменшення бджіл та інших комах, які запилюють рослини, про зміну сільського ландшафту та природних екосистем", ─ сказала вона.

Прослухати повну версію.