Україна обере стрічку на участь у боротьбі за "Оскар" (Аудіо)

Україна обере стрічку на участь у боротьбі за "Оскар" (Аудіо)

Сьогодні у столичному кінотеатрі "Жовтень" український Оскарівський Комітет обере найкращу стрічку, яка представлятиме Україну в боротьбі за премію "Оскар" Американської академії кінематографічних мистецтв і наук у категорії "Найкращий фільм іноземною мовою".

Докладніше – Інга Штельмах:

"Номінанта від України на участь у боротьбі за ювілейну 90-ту премію "Оскар" Американської кіноакадемії у категорії "Найкращий фільм іноземною мовою" обиратимуть із восьми картин. Серед фільмів-претендентів найбільше ігрових стрічок. Також у відборі візьмуть участь документальні та анімаційні картини.

Зокрема свій документальний фільм-драму "Жива" представить режисер та сценарист Тарас Химич. За звання претендета на Оскар  змагатиметься й картина Ахтема Сеїтаблаєва "Чужа молитва", що розповідає про подвиг молодої кримськотатарської дівчини під час Другої світової війни. А в стрічці "Дзідзьо Контрабас" Олега Борщевського творці обіцяють багато музики та жартів, бо в головній ролі  співак Дзідзьо. Свою кінороботу "Рівень чорного" про кризу в житті весільного фотографа також представить український режисер Валентин Васенович.

Єдиний 3-Д анімаційний фільм-фентезі, який може поїхати на Оскар, це "Микита Кожумяка" режисера Манука Депояна. Ще 3 стрічки-претендента, що братимуть участь у відборі, - це історико-пригодницька драма Зази Буадзе "Червоний", сучасна історія про війну, кохання та смерть "Війна химер" режисера Анастасії Старожицької, а також психологічна драма Марини Степанської "Стрімголови".

Одразу після оголошення переможця національного відбору відбудеться прес-показ фільму-переможця, - говорить голова Українського Оскарівського Комітету Алік Шпилюк.

Нагадаю, ювілейна 90-та церемонія вручення премії "Оскар" за досягнення у галузі кінематографу за 2017 рік запланована в Лос-Анджелесі вже у березні наступного року".

Інга Штельмах. Українське радіо.

Прослухати репортаж

 

Будь у курсі - слухай новини! Щогодини на Українському радіо!