Кількість пожеж у Києві за останні роки значно зросла (Аудіо)

Кількість пожеж у Києві за останні роки значно зросла (Аудіо)

У чотири рази зросла кількість пожеж у Києві за останніх два роки. Головна причина цього - нехтування людьми правилами протипожежної безпеки у місцях відпочинку. Про це йшлося сьогодні під час тренувального уроку гасіння пожежі у Святошинському лісгоспі Києва.

Інформує Катерина Шевцова:

"За минулих кілька тижнів пожежі зачепили майже всі області України, крім Волинської і Тернопільської, - констатує голова Державної служби з надзвичайних ситуацій Микола Чечоткін. За інформацією відомства, головними причинами загорянь були умисні підпали та необережне поводження із вогнем. Наразі ситуацію вдалося стабілізувати, - кажуть рятувальники. Водночас, за словами Миколи Чечоткіна, найгірша ситуація нині у Херсонській, Запорізькій та Дніпропетровській областях.

У найближчі три дні – до 25 серпня - на території України пройдуть дощі, і температура повітря знизиться, каже директор Укргідрометцентру Микола Кульбіда. За таких умов, зменшиться і клас пожежної небезпеки. Водночас, як прогнозують синоптики, після нетривалого похолодання температура знову підвищиться і сягне понад 30 градусів. До початку вересня опадів буде небагато, говорить Микола Кульбіда.

У цілому цього тижня очікується погода з помірною температурою повітря +18 - +19 градусів".

Олександр Демченко, Катерина Шевцова, Українське радіо.

Прослухати репортаж

 

Хочеш знати більше - слухай новини на Українському радіо!