Кабмін захистить аграріїв від рейдерів

Кабмін захистить аграріїв від рейдерів

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман та Уряд підтримали ініціативу Мін'юсту щодо створення в регіонах оперативних штабів, покликаних боротися зі спробами рейдерських захоплень земель та зібраного урожаю.

Про це повідомляє сайт Міністерства юстиції.
    
"Щороку ми бачимо одну й ту саму картину. Українські аграрії стають жертвами спроб захоплення врожаю й землі з боку нечистих на руку ділків. Аби протистояти цьому ганебному явищу, Уряд прийняв рішення, яким доручив головам облдержадміністрацій спільно з територіальними підрозділами Міністерства юстиції, Міністерства внутрішніх справ, Держгеокадастру та аграрними асоціаціями створити на місцях оперативні штаби для захисту аграріїв від рейдерів", - зазначив міністр юстиції Павло Петренко.

Нагадаємо, ініціатива щодо створення оперативних антирейдерських штабів виникла після робочої поїздки міністра юстиції до Херсонської та Миколаївської областей наприкінці липня, де він мав зустрічі з представниками сільськогосподарського сектору.

3 серпня на Херсонщині почав діяти перший штаб оперативного реагування на випадки захоплення земель аграріїв чи зібраного ними збіжжя. До складу штабу увійшли керівники Херсонської ОДА, органів юстиції Херсонської області, правоохоронці та представники аграрного бізнесу.