"МАУ" отримувала знижки від аеропорту "Бориспіль"

"МАУ" отримувала знижки від аеропорту "Бориспіль"

Держпідприємство "Міжнародний аеропорт "Бориспіль" надавало авіакомпанії "Міжнародні авіалінії України" сумнівні знижки щодо сплати аеропортових зборів.

Про це йдеться у відповіді Антимонопольного комітету на запит "ВВС Україна".

"ДП "МА Бориспіль", маючи ознаки монопольного (домінуючого) становища на ринку надання спеціалізованих послуг аеропорту в межах території розташування Міжнародного аеропорту "Бориспіль", застосовувало знижувальні коефіцієнти до аеропортових зборів лише до однієї авіакомпанії - ПрАТ "Авіакомпанія МАУ", - йдеться у документі.  В АМКУ також додають, що аеропорт робив це "не публічно, непрозоро, за відсутності будь-яких встановлених критеріїв розрахунку розміру знижок до аеропортових зборів для авіакомпаній".

Раніше міністр інфраструктури Володимир Омелян повідомив, що авіакомпанія "МАУ" подала до суду на Міністерство інфраструктури, авіакомпанію Ryanair і аеропорт "Львів". Як ідеться з документів, оприлюднених міністром, "МАУ" вважає, що Ryanair отримав протиправні пільги в Україні і привілейоване становище, через що "МАУ" "була змушена знизити вартість авіаперевезень", що призвело до збитків.