Президент підписав зміни до Держбюджету-2017

Президент підписав зміни до Держбюджету-2017

Президент Петро Порошенко підписав Закон "Про внесення змін до Закону України "Про Державний бюджет України на 2017 рік".

Про це повідомляє прес-служба Глави держави.

Президент відзначив важливість документу, адже, значна частина коштів від перевиконання бюджету буде спрямована на підтримку соціально вразливих верств населення та низку пріоритетних програм. "Ключові напрямки використання цих грошей є надзвичайно важливими. Перші, хто має отримати кошти від перевиконання бюджету – це найбідніші верстви населення. Маються на увазі, люди, які отримують субсидії. Ми маємо забезпечити, щоб в повному обсязі їх видатки були профінансовані ", - наголосив Петро Порошенко.

Президент наголосив, що перевиконання бюджету стало можливим завдяки детінізації і боротьбі з корупцією. "Кошти, які оберталися в корупційних оборудках, заведені зараз в структури державного бюджету і починають працювати на українську оборону і безпеку та на українську економіку", - заявив він. Одним із джерел фінансування вищезазначених програм також стала ефективна робота Генеральної прокуратури, адже саме завдяки їй на рахунки державного казначейства було повернуто понад мільярд доларів, сказав глава держави.

Президент також повідомив, що будуть профінансовані заходи, необхідні для спорудження Музею Героїв Небесної сотні та створення Музею воїнів АТО, вшанування 85 річниці Голодомору в Україні та багато інших проектів.

Раніше повідомлялося, що Верховна Рада 13 липня внесла зміни до бюджету-2017. Відповідний законопроект підтримали 226 народних депутатів.