Ірландський прем'єр сподівається, що Brexit не відбудеться

Ірландський прем'єр сподівається, що Brexit не відбудеться

Прем'єр-міністр Ірландії Лео Варадкар заявив, що сподівається на те, що Велика Британія передумає виходити із Європейського Союзу.  

Про це повідомляє "The Irish Times".

"Я все ще сподіваюсь, що Brexit не відбудеться. Brexit - це британська політика, а не ірландська", - наголосив Варадкар. За його словами, частиною його компетенції є - "залишити двері відчиненими" для сусідів. "Це Сполучене Королівство вирішило піти, і, наскільки я можу судити, коли мова йде про мою роботу в Брюсселі, то працюючи з іншими європейськими прем'єр-міністрами та президентами, частина моєї компетенції - тримати двері відчиненими, не тільки до Європейського Союзу, а також до єдиного ринку й у митний союз, якщо вони вирішать піти далі в цьому напрямку і це, я думаю, буде найкращим результатом для Ірландії, Північної Ірландії та Британії", - наголосив Варадкар.  

Раніше повідомлялося, що не всі частини Британії однаково проголосували на референдумі щодо Brexit у червні минулого року. На відміну від Англії та Уельса, які в більшості підтримали вихід із ЄС, Шотландія та Північна Ірландія хотіли залишитись у складі блоку.