З полону бойовиків вдалося звільнити двох українців

З полону бойовиків вдалося звільнити двох українців

На підконтрольну Україні територію перевели двох людей, яких раніше захопили бойовики разом із українським журналістом Станіславом Асєєвим.

Про це у ефірі "Громадського радіо" заявив голова громадської організації Група "Патріот" (Центр визволення заручників) Олег Котенко.

"Двох людей, які були затримані в рамках цієї "кримінальної справи", нам вдалося перевести на територію України. Вони зараз знаходяться тут, на підконтрольній Україні території. Решта все ще перебувають там, у так званому "МГБ". Стан їхнього здоров'я нам невідомий", - сказав Котенко. За його словами, ці люди включені Службою безпеки України в списки на обмін. Тривають переговори про їхнє звільнення.  

Раніше повідомлялося, що журналіст Асєєв (який публікувався під псевдонімом "Васін") зник 2 червня на території, контрольованій бойовиками ДНР. Сім'я і друзі зниклого журналіста побоюються, що йому загрожують тортури і жорстоке поводження. Від часу зникнення немає достовірної інформації про його долю і місцезнаходження. В ОБСЄ закликали бойовиків ДНР звільнити Асєєва.