За п'ять років у Росії було заблоковано 275 тисяч інтернет-ресурсів

За п'ять років у Росії було заблоковано 275 тисяч інтернет-ресурсів

За останні п'ять років "Роскомнагляд" заблокував близько 275 тисяч інтернет-ресурсів. Згідно зі статистикою, доступ приблизно до 100 тисяч із них було закрито рішенням суду.

Про це повідомляє інтернет-ресурс "Крим.Реалії."

"Роскомнагляд" за п'ять років дії закону про обмеження доступу до сайтів із забороненою у Росії інформацією заблокував близько 275 тисяч ресурсів, в основному - на підставі судових рішень", - йдеться у повідомленні. Головними причинами блокування названі пропаганда наркотиків, азартні ігри, поширення дитячої порнографії й заклики до самогубства. При цьому у відомстві наголосили, що значна частина блокувань була пов'язана з соціальними мережами. 178 тисяч адрес було, навпаки, виключено з реєстру   "Роскомнагляду" після видалення "забороненої інформації".

Зазначимо: Федеральний закон про обмеження доступу до сайтів із забороненою у Росії інформацією було підписано президентом Росії Володимиром Путіним п'ять років тому. За час його дії наглядове відомство неодноразово піддавало критиці прихильників вільного поширення інформації в інтернеті. За останні роки "Роскомнагляд" також неодноразово блокував сайти некомерційних організацій і інтернет-видань, а також месенджери, соціальну мережу "LinkedIn" і кілька найбільших російських торент-трекерів.