Іракські компанії шукають ділових партнерів в Україні

Іракські компанії шукають ділових партнерів в Україні

У Києві розпочався VII Українсько-іракський бізнес форум. Серед ключових сфер інтересу арабської держави - співпраця в аграрному секторі.

Про це інформує Торгово-промислова палата України.

"Форум стане майданчиком для налагодження контактів між українцями та іракським бізнесом. До    делегації арабської держави, яку очолює голова Іракської ділової ради пан Аббас Аль-Нурі, входять представники різних галузей економіки, зокрема: аграрної, харчової, електротехнічної, медичної, хімічної, будівельної, автомобільної промисловості й інших", - наголошується в повідомленні.

Серед ключових сфер для співпраці - торгівля курятиною та продуктами птахівництва, яловичиною, тваринними кормами, медичним ветеринарним обладнанням, а також - соняшниковою олією, пшеничним борошном, сухофруктами та іншими продуктами харчування.

Іракці також зацікавлені співпрацювати з українцями у сфері виробництва електричного обладнання, пластику, меблів. Загалом у форумі бере участь 25 іракських компаній, що шукатимуть ділових партнерів в Україні.

Нагадаємо: товарообіг між Україною та Іраком за 2016 рік становив 374 427 тисяч доларів США (з абсолютно позитивним торговельним сальдо для України).