Доба на Донбасі минула без втрат

Доба на Донбасі минула без втрат

Упродовж минулої доби в зоні бойових дій на Донбасі жоден український військовий не загинув, однак двох наших захисників поранено. Це сталося в Авдіївці та Пісках, повідомив речник Міністерства оборони з питань АТО Андрій Лисенко.

Загалом же, у п'ятницю противник був активним вздовж усієї лінії фронту. На луганського напрямку проросійські бойовики надвечір обстріляли населені пункти Кримське, Жовте, а також околиці Станиці Луганської.

На донецькому - ворог відкривав вогонь із мінометів по Троїцькому, Зайцевому, Авдіївці, Кам 'янці, поблизу шахти Бутівка та в Пісках.

Найскладніша ситуація була на маріупольському напрямку: окрім вогневих атак у напрямку позицій українських силовиків, бандформування також обстріляли із міномета і танка житлові квартали Мар'їнки, повідомив Андрій Лисенко.

Речник Міноборони також поінформував, що у місті Бахмут на Донеччині правоохоронці викрили двох диверсантів-розвідників, що діяли під керівництвом так званого "полковника" з бандформування "ДНР". Останній, до речі, мав зв’язки із вищим командуванням Збройних Сил Росії.

Встановлено, що зловмисники з квітня по червень 2014 року вчиняли на території Донецької області розбійні напади, викрадали людей і автомобілі. Окрім того, вдома в одного із диверсантів поліцейські вилучили великий арсенал зброї.

Нині зі затриманими бойовиками працюють слідчі. Вирішується питання про відкриття відразу кількох кримінальних проваджень, повідомив Андрій Лисенко.