Штаб блокади торгівлі з окупантами переходить до активної фази

Штаб блокади торгівлі з окупантами переходить до активної фази

Штаб блокади торгівлі з окупантами має намір з 2 квітня розпочати активну фазу блокади і повністю зупинити поставки товарів із Росії. Про це повідомив один із учасників блокади, другий командир батальйону "Донбас" Анатолій Виногродський. З-поміж інших вимог блокувальників - звільнення усіх заручників, яких утримують проросійські бойовики, і ухвалення закону "Про тимчасово  окуповані території" повідомив Анатолій Виногродський.

Крім того. Штаб блокади торгівлі з окупантами заявляє про всіляке перешкоджання з боку поліції. Зокрема, правоохоронці не пропускають активістів на блокпости, чим заважають здійснювати ротацію на редутах блокади. В учасників протесту незаконно переписують міжнародні ідентифікатори мобільних телефонів, персональні дані з внутрішніх паспортів, намагаються вилучити офіційно зареєстровану зброю і транспортні засоби.

Натомість Штаб блокади торгівлі з окупантами закликає українців підтримати націоналізацію російських підприємств в Україні, як це зробила окупаційна влада з українськими компаніями в анексованому Криму і на окупованих територіях Донбасу. Про це повідомив другий командир батальйону "Донбас" Анатолій Вингородський. За його словами, інформацію про роботу таких підприємств можна надати в регіональні штаби блокади, які відкрито майже по всій країні.