У Києві відбудеться "Триденна пелюсткова хода"

У Києві відбудеться "Триденна пелюсткова хода"

На вшанування Героїв Небесної Сотні 18, 19 і 20 лютого у Києві відбудеться "Триденна пелюсткова хода". Як розповів один із організаторів заходу, представник громадської спілки "Воля Громади" Сергій Сучок, впродовж цих днів у центрі столиці очікується низка пам’ятних заходів.

Зокрема, в суботу та неділю з 16 години біля Стелли на Майдані Незалежності відбудеться акція "Відкритий мікрофон", виконуватиметься танок "Молитва за Україну", запланована вистава "Майдан - колиска нового людства".

Сама ж пелюсткова хода пройде від Алеї Героїв Небесної Сотні по вулиці Грушевського до Маріїнського парку. У місцях загибелі активісти Революції Гідності будуть розсипані пелюстки троянд.

У понеділок, 20 лютого, о 10 годині біля пам’ятника Героям Небесної Сотні відбудеться поминальна панахида, поінформував Сергій Сучок.

Нагадаємо: 18 лютого 2014 року в Києві на Майдані Незалежності та прилеглих вулицях розпочалася чергова хвиля протистояння - сутички активістів Євромайдану з підрозділами правоохоронних органів.

У ніч проти 19 лютого силовики здійснили спробу штурму Будинку профспілок, де було облаштовано штаб Євромайдану. Під час штурму будівля зайнялася та вигоріла.

Вранці 20 лютого спецпідрозділи спробували штурмувати барикади активістів, після того на вулиці Інститутській до протестувальників застосували снайперську зброю. Тоді, впродовж 3 днів, у сутичках в центрі Києва загинуло понад 100 активістів, більше 300 людей були поранені.