Президент відреагував на "офшорний скандал"

Президент відреагував на "офшорний скандал"

Президент Петро Порошенко уперше з часу оприлюднення документів т. зв. "Панамського архіву" прокоментував розтиражовані дані про офшорні компанії, пов’язані з "Roshen". Відповідний допис оприлюднений на сторінці Глави держави у Facebook.

Петро Порошенко запевнив: ставши Президентом, він відсторонився від управління активами, доручивши цю справу відповідним консалтинговим та юридичним компаніям. Тож тепер він очікує, що вони нададуть вичерпні пояснення для української та міжнародної преси.

Нагадаємо: вчора ввечері у ЗМІ була поширена інформація з посиланням на документи юридичної компанії "Моссак Фонсека" стосовно "панамських офшорів", якими володіють багато впливових людей з усього світу. У списку також значаться й низка українських державних діячів.

Як повідомив прокурор Владислав Куценко, Генпрокуратура провела попередній аналіз інформації щодо причетності Президента до так званих "панамських офшорів", але складу злочину в ній не знайшла.

У Національному антикорупційному бюро заявили з цього приводу, що не мають повноважень на здійснення розслідування щодо чинного глави держави.