Вибори на Донбасі - в центрі уваги дипломатів

Вибори на Донбасі - в центрі уваги дипломатів

Вибори на тимчасово окупованому Донбасі за українським законодавством і стандартами ОБСЄ - єдиний шлях зробити їх вільними і чесними. Про це міністр закордонних справ Павло Клімкін заявив під час спільного брифінгу у Києві з французьким та німецьким колегами Жан-Марком Еро та Франком-Вальтером Штайнмаєром.

Павло Клімкін повідомив, що обговорив із ними шляхи посилення міжнародної присутності на Сході України у період підготовки до виборів.

Після сьогоднішньої зустрічі у Києві з німецьким та французьким колегами - Франком Вальтером Штайнмайєром і Жан-Марком Еро - Павло Клімкін заявив також, що зміни до Конституції України щодо особливостей самоврядування на Донбасі не повинні узаконити там незаконну владу, обрану на несправжніх виборах.

Глава вітчизняного зовнішньополітичного відомства зауважив, що шлях до стабілізації ситуації на Донбасі, до повернення його в українське правове поле - це беззаперечне виконання Мінських угод. Необхідною умовою Павло Клімкін назвав досягнення реальної безпеки.