Україна впроваджує "електронний парламент"

Україна впроваджує "електронний парламент"

Голова Верховної Ради Володимир Гройсман наголошує на необхідності впровадження електронних технологій у роботі Парламенту. Про це він сказав під час презентації проекту "Е-парламент - від паперу до електронного врядування".

Спікер наголосив на важливості створення системи, яка дозволить українському Парламенту відповідати європейським зразкам. За словами Володимира Гройсмана, максимальне використання цифрових технологій у законодавчому процесі унеможливить зловживання під час доопрацювання матеріалів аж до моменту голосування.

Відтепер на сайтах парламентських комітетів вже можна подавати електронні петиції, звернення та проводити обговорення законодавчих ініціатив у режимі онлайн. Водночас кожен народний депутат отримав персональний електронний кабінет, що дозволить йому працювати з усіма документами у відрядженні.

Також Володимир Гройсман повідомив, що система "електронний парламент" відкриє процес голосування депутатів на засіданнях комітетів Верховної Ради.

Глава Парламенту доручив регламентному Комітету Верховної Ради перевірити факти неперсонального голосування при ухваленні порядку денного цієї сесії. Народний депутат Ірина Суслова, карткою якої начебто проголосували без її відома, вже відкликала свій голос.