Бойовики на Донбасі будують псевдодемократію

Бойовики на Донбасі будують псевдодемократію

Керівник Антитерористичного центру при СБУ Віталій Маліков повідомив про створення в псевдо-республіках на Сході України політичних систем, які мають стати основними так званими "провладними партіями", за які люди голосуватимуть у разі ймовірних місцевих виборів.

Підпорядковуються вони ватажкам бойовиків Захарченку і  Плотницькому. При цьому для створення видимості демократії розбудовується низка фейкових і підконтрольних громадсько-політичних структур.  Нині їх більше десяти. Примусовий вступ до цих організацій є умовою прийому людей на роботу.

Основними ж модераторами політичних процесів на окупованих територіях залишаються спецслужби Російської Федерації, а на відповідні потреби використовуються, зокрема, кошти колишніх можновладців - Януковича, Клименка і Захарченка, свого часу виведені з України, зазначив Віталій Маліков.

Загалом, за його словами, на окупованих територіях Донецької і Луганської областей перебувають близько 8,5 тисяч кадрових військовослужбовців Збройних сил Російської Федерації.