Усі військові об'єкти РФ є законною ціллю ЗСУ — Данілов

Усі військові об'єкти РФ є законною ціллю ЗСУ — Данілов

Усі військові об'єкти, саме військові об'єкти РФ є законною ціллю Збройних Сил України. На цьому наголосив сьогодні, 26 січня в ексклюзивному інтерв'ю Українському Радіо секретар РНБО України Олексій Данілов, відповідаючи на запитання ведучої Галини Бабій: "Чи можемо ми говорити зараз, після наших вдалих ударів по Усть-Лугу, Туапсе у Росії, що таки війна переміщується на територію РФ?" "Ми маємо діяти у відповідь доти, доки окупанти не заберуться з нашої землі", – зауважив Олексій Данілов.

0:00 0:00
10
1x
Програма:
Ведучі:

Олексій Данілов. Фото: Офіційне інтернет-представництво Президента України

— Тепер про те, на чому завжди наголошує наше військово-політичне керівництво – що війна має бути переміщена на територію країни-агресора. І тільки тоді громадяни держави-агресора відчують, що таке війна і не будуть її підтримувати. Чи можемо ми говорити зараз, після наших вдалих ударів по Усть-Лугу, Туапсе у Росії, що таки війна переміщується на територію РФ? 

"Усі військові об'єкти – наголошую! – військові об'єкти РФ є законною ціллю Збройних Сил України, всього нашого сектору безпеки і  оборони", – відповів на це запитання ведучої Українського Радіо Галини Бабій секретар РНБО Олексій Данілов. "Ми не будемо питати ні в кого дозволу знищувати російських окупантів, військових, їх військові бази на території Росії своєю власною зброєю, що ми і влучно періодично робимо. І буде в них горіти, і буде в них палати. Ми не можемо терпіти, що вони тільки будуть атакувати Херсон і Харків, а ми начебто маємо от за цим всім спостерігати. Ні, ми маємо діяти у відповідь доти, доки вони не заберуться з нашої землі. Ми не приходили на їхню землю, ми від них нічого не хотіли, ми хочемо тільки одного – залиште нас у спокої, ми розберемося на своїй території, ми будуємо свою країну, але точно вже без вас навіки вічні", – наголосив Олексій Данілов.

 

КОНТЕКСТ

По заводу "Щегловський вал" у російському місті Тула кілька днів тому здійснили атаку безпілотники. Завод виробляє ЗРК "Панцир-С". 

Також дрони атакували російське підприємство з переробки газового конденсату в Усть-Лузі Ленінградської області на узбережжі Балтійського моря і цей завод припиняв усі технологічні операції. Це підприємство переробляє паливо, яке, зокрема, постачається і для військ РФ. Завод "Новатек" на узбережжі Балтійського моря займається переробкою стабільного газового конденсату на нафту, а також відвантажує нафтопродукти на зовнішні ринки і розташований у прибережній зоні, поряд зі спеціалізованим терміналом, де зберігається продукція. 2022 року підприємство переробило майже 7 млн тонн газового конденсату. Конденсат є побічним продуктом видобутку природного газу та нафти. Загалом збитки від атаки по цьому заводу в Усть-Лузі склали мінімум 200 млн доларів. 

Психологічний стан працівників російських так званих "оборонних" підприємств, які відвідує "бавовна", "буде трішечки пригнічений ", зазначив 21 січня 2024 року в ефірі Українського Радіо військовий експерт Антон Міхненко. Адже ці працівники, котрі виробляють зброю, яку російські окупанти використовують у війні, були переконані, що до них нічого у відповідь не долетить. Також є вплив "бавовни" на військову промисловість РФ у цілому, адже порушується ритмічність поставок на фронт, констатував військовий експерт.