"Усіх забанити" — Кирило Крижановський про те, що робити з російськими спортсменами

"Усіх забанити" — Кирило Крижановський про те, що робити з російськими спортсменами

"Росіяни всім плюнули в обличчя" і Міжнародний олімпійський комітет не міг не відреагувати. Так спортивний оглядач Кирило Крижановський прокоментував Українському Радіо рішення МОК зупинити діяльність Олімпійського комітету Росії через включення до ОКР організацій з тимчасово окупованих регіонів України. При тому, що Крижановський вважає керівництво МОК "корумпованим російською стороною", Москва не залишила вибору. І попередні рекомендації МОК, що російським та білоруським спортсменам можна буде брати участь у змаганнях у нейтральному статусі та якщо вони виступають в індивідуальних видах спорту, Москву не задовольняють. Вона хоче говорити ультиматумами: або росіяни їдуть на Олімпіаду-2024 у Парижі під своїм прапором, або взагалі не їдуть, констатує оглядач. "Росіяни підвищили ставки, а ставки не спрацювали. Я вважаю, що треба бути ще жорсткішими і взагалі заборонити виступати РФ у будь-якому виді спорту на міжнародних змаганнях. Усіх забанити і не мати головного болю", – вважає Крижановський.

 

0:00 0:00
10
1x

Штаб-квартира Міжнародного олімпійського комітету (МОК), Лозанна, Швейцарія. Фото: commons.wikimedia.org

"Це публічне приниження як для МОКу та особисто для Баха, так і для олімпійських діячів"

Члени Міжнародного олімпійського комітету не збиралися призупиняти членство Росії в МОК, бо добре сиділи на двох стільцях, вважає Кирило Крижановський. "Є велика корупційна складова всієї цієї системи. У МОК, ФІФА, УЄФА завжди відбуваються справи, пов'язані з корупцією. Моя особиста думка, що Бах (Томас Бах — президент МОК-ред.) корумпований саме російською стороною у фінансовому плані. Тривалий час він дуже лояльно ставився, прикриваючись принципами, що "спорт поза політикою", "олімпіада повинна об'єднувати". Чому ж це рішення ухвалили? За словами спортивного журналіста, Росія демонстративно включила до свого складу "олімпійські комітети" українських тимчасово окупованих територій і МОК не міг не відреагувати на таке зухвальство. "Якщо б МОК цього не зробив, то РФ була б і зараз членом Міжнародного олімпійського комітету. РФ настільки знахабніла, що демонстративно показала всім – їй плювати на те, що про неї думають. Це публічне приниження для МОКу та особисто для Баха, і для решти олімпійських діячів. Бо всі інші дивляться і спостерігають за цим. Це за межею будь-чого. МОК не мав іншого виходу. Це було ситуативним рішенням. Воно не планувалося. Росіяни всім плюнули в обличчя".

"Якщо би МОК це пропустив, то росіяни тоді б творили все, що завгодно. Треба всіх забанити"

Колишній чемпіон світу у важкій вазі росіянин Микола Валуєв у відповідь на рішення МОК тимчасово виключити Росію зі свого складу закликав бойкотувати Олімпійські Ігри 2024 року в Парижі. Кирило Крижановський вважає, що росіяни дійсно можуть не поїхати на Олімпіаду в Париж. Бо вони говоритимуть ультиматумами: або вони їдуть під своїм прапором, або взагалі не їдуть. І, за словами Кирила Крижановського, такий ультиматум міг би спрацювати, якби РФ не включила 4 комітети тимчасово окупованих областей до Російського олімпійського комітету. "Росіяни підвищили цим ставки, а ставки не спрацювали. Якщо би МОК це пропустив, то росіяни тоді б творили все, що завгодно. Або вони мають компромат на Баха та верхівку МОКу. Або є певні домовленості. Я вважаю, що треба бути ще жорсткішими і взагалі заборонити виступати РФ у будь-якому виді спорту на міжнародних змаганнях під будь-яким прапором. Усіх забанити і не мати головного болю".

"Достатньо 12-15 федерацій, які відмовляються грати із росіянами — і все" 

УЄФА (Спілка європейських футбольних асоціацій) спершу дозволила молодіжним російським командам футболістів у віці до 17 років виступати на змаганнях без прапора, гімну та національної символіки на формі, але потім призупинила такий дозвіл. Призупиненню передувало попередження понад 10-ти держав, що їхні збірні бойкотуватимуть матчі за участю російських команд, якщо ті будуть допущені до міжнародних турнірів. Таким чином УЄФА зробило пробний крок, вважає Кирило Крижановський і зазначає, що ця спілка теж має певні домовленості щодо повернення росіян у різні змагання. "І починати хотіли саме тут. Хотіли показати, що все добре, мовляв, "жодної політичної складової немає", "люди просто грають у футбол". Але якщо є ось така реакція, то достатньо 12-15 федерацій, які відмовляються грати із росіянами — і все. Це хаос: неможливо провести жеребкування, неможливо розвести росіян із усіма, хто не хоче з ними грати. А якщо це неможливо, то і грати неможливо. Ви ж не будете присуджувати росіянам три очки, коли на гру проти них не виходять суперники", – зауважує Кирило Крижановський.

 

Останні новини
Баланс між атомною, тепловою, гідроенергією й іншими формами генерації – експерти про енегетику майбутнього
Баланс між атомною, тепловою, гідроенергією й іншими формами генерації – експерти про енегетику майбутнього
"Сподіваюся, що переговори почнуться в червні" ―  посол ЄС в Україні  про вступ України в ЄС
"Сподіваюся, що переговори почнуться в червні" ― посол ЄС в Україні про вступ України в ЄС
Гривневі депозити користуються попитом – економіст Самойлюк
Гривневі депозити користуються попитом – економіст Самойлюк
Мить перед розлукою: Kalush, Balsam та Adam спільно видали сингл "Останній раз"
Мить перед розлукою: Kalush, Balsam та Adam спільно видали сингл "Останній раз"
"Цілком ймовірно, що він може залишитися міністром" ― Загородній про Сольського, якого взяли під варту
"Цілком ймовірно, що він може залишитися міністром" ― Загородній про Сольського, якого взяли під варту
Новини по темі
"Сподіваюся, що переговори почнуться в червні" ― посол ЄС в Україні про вступ України в ЄС
"Вікно можливостей" для окупантів закривається — Грабський про битву за Часів Яр
Росія не здатна замінити збитий Ту-22М3 — генерал Романенко
Без фото і рукостискань. Гутцайт про поводження українських олімпійців з російськими
10 років тому в Україні фактично почалася нова світова війна — Їжак