"Трубопроводи для олії та посилення енергетичного сектора": Посол про поглиблення співпраці з Польщею

"Трубопроводи для олії та посилення енергетичного сектора": Посол про поглиблення співпраці з Польщею

З початку повномасштабного вторгнення Росії одним з найближчих союзників України стала Польща, що безумовно є й результатом роботи українського представництва у цій країні. Про те, як Посольство України в Республіці Польща посилює економічні зв’язки між нашими країнами, зміцнює енергетичний сектор та будує плани на відбудову України після перемоги, Українське радіо розмовляло з Надзвичайним та Повноважним Послом України в Республіці Польща Василем Зваричем.

0:00 0:00
10
1x

Фото: Українська енергетика

"Плани в нас, звісно, є і вони не обмежені військовою та гуманітарною рамкою. Хоча ми, звісно, виставляємо для себе пріоритети, оскільки для всіх нас, для всієї держави, для всього суспільства пріоритетом є здобуття якнайшвидше перемоги. І в цьому питанні військовий компонент відіграє ключову роль. Але попри це ми розвиваємо дуже щільно і економічне співробітництво. Ми працюємо в різних галузях, намагаємось залучити якнайбільше інвестицій в різні сектори економіки України. Ми вже напрацьовуємо певні механізми залучення польського бізнесу в процес відбудови України в різних секторах економіки. Цей процес вже триває і є відповідні результати", — розповів Василь Зварич. 

Також, за словами Посла, Україна заохочує цікавість та інтерес серед польського бізнесу, зокрема й в енергетичній сфері: "Маємо дуже серйозні плани і напрацювання і в енергетичному секторі: говоримо про експорт та імпорт електроенергії, створюємо мережу електроенергії з Хмельницького до Жешува. Ми говоримо про розбудову мережі газопроводів, розбудову продовольчих трубопроводів, через які можна буде постачати і соняшникову олію, й інші види продукції. Є дуже багато інноваційних та перспективних планів, над якими ми працюємо, не обмежуючись лише військовою тематикою. Але перемога для нас — пріоритет".