Українського радіо

Як працюватиме україно-канадська безпекова угода та оновлена Угода про вільну торгівлю між двома країнами. Підсумки саміту НАТО та як переконати Захід у необхідності вступу України в Альянс? Коли Україна отримає ракети CRV7 та позиція Канади щодо залучення українських трудових ресурсів? Гостя — Наталка Цмоць, Надзвичайний та Повноважний Посол Канади в Україні.

Ведучі:
22.07.2024 15:07:11 Сьогодні. Вдень

Про нову комеморативну практику "Сад памʼяті" та про сам сад, що має зʼявитися в Національному музеї архітектури та побуту вже восени — Тетяна Ваценко-Бондарєва, співзасновниця спільноти дружин загиблих героїв "Маємо жити".

Ведучі:
22.07.2024 10:07:17 Сто тисяч

Як не збанкрутувати на відпочинку, відновити сили і не сумувати від надмірних витрат і як, при цьому, не втрапити на гачок різноманітних маркетингових схем та шахраїв? Гостя — Олександра Грудзевич, фінансова консультантка.

Ведучі:
21.07.2024 11:35:02 Сьогодні. Зранку

"Скоро я повернусь". Досвід кількох поколінь українців — вимушених переселенців синтезувала у свої пісні на текст Вікторії Амеліної композиторка та співачка Анастасія Войтюк. Про роботу над піснею і кліпом, у якому знімалися реальні переселенці зі сходу розповідає авторка пісні.

Ведучі:
19.07.2024 15:07:16 Сьогодні. Вдень

Барська кераміка і її відродження. Попри війну, група ентузіастів з містечка Бар на Вінниччині не припиняє зусиль з відродження традицій та технологій місцевої кераміки. Гості: заступниця директора ГО "Барський міський художній аматорський театр" Ірина Дєдова та директор Народного музею Барської кераміки Роман Григорʼєв.

Ведучі:
19.07.2024 10:07:19 Амбасадори

Дипломатія пострадянських країн, наскільки вона різниться, якщо порівняти, наприклад, Білорусь і Молдову? Чому Україна, Молдова і Грузія, свого часу декларуючи суголосні євроінтеграційні прагнення, нині описують настільки різні треки? Хто такий Тимчасовий Повірений і як ним працювати? Що ми як держава зробили не так за ці 10 років між анексією Криму і повномасштабним вторгненням, щоб уникнути російської загрози? Гість — Марко Шевченко, Надзвичайний та Повноважний Посол України в Молдові.

Ведучі:
19.07.2024 09:18:13 Сьогодні. Зранку

51,3% учнів 5-9 класів зазнавали булінгу хоча б раз у житті. Частіше це траплялося з дівчатами (55,9%), ніж з хлопцями (46,2%). Про це свідчить дослідження Міністерства освіти і науки. Чи побільшало булінгу після війни? Наскільки активно навчальні заклади протидіють цьому явищу? Які юридичні наслідки для булерів передбачає наше законодавство та чи діє воно на практиці? Гостя — Альона Парфьонова, співголова громадської організації "Батьки СОС". На зв'язку — Олена Іпатенко, юристка.

Ведучі: ,
19.07.2024 09:10:02 Сьогодні. Зранку

Ситуація на Запоріжжі.

Ведучі: ,
19.07.2024 08:37:39 Сьогодні. Зранку

Що відбувається на валютному ринку. Чому НБУ так часто почав змінювати курс валют? До яких позначок може зрости євро та долар? Також НБУ планує запровадити обовʼязкове страхування застави за кредитом у 2025 році. Як це вплине на ринок кредитування? Натомість бізнес стримано оцінив свою ділову активність у наступні 12 місяців. Як правильно тлумачити в даному випадку "стримано"? Що, окрім воєнних ризиків, впливає на очікування бізнесу? Гість — Максим Самойлюк, економіст Центру економічної стратегії.

Ведучі: ,
19.07.2024 08:07:14 Сьогодні. Зранку

Тривала війна на виснаження: чи має росія чим та ким воювати протягом наступних 10 років? Інститут вивчення війни передає, що російська пропаганда вже почала активну підготовку своїх громадян до тривалої війни в Україні, пообіцявши, що окупант завершить свою мету зі знищення української державності протягом десяти років. Гість — Михайло Жирохов, військовий експерт.

Ведучі: ,

Ведучі українського радіо