Активізація з Людмилою Тягнирядно
Активізація з Людмилою Тягнирядно

 З перших днів повномасштабного російського вторгнення наша країна стала країною активістів і волонтерів. Сьогодні кожен робить свій внесок у спільну перемогу. Поки воїни виборюють кожен сантиметр української землі, волонтери збирають кошти для тих, хто постраждав унаслідок війни, вивозять людей з окупації, допомагають тваринам, відновлюють зруйноване житло, активісти проводять закордонну дипломатію, лобіюють санкції проти Росії, документують воєнні злочини. Волонтерство і громадська активність стали виходом для тих, хто прагне допомогти країні, але не воює.

"Активізація" воєнного часу — це програма про кожного українця, який робить свій внесок у майбутню перемогу.

Передачі з архіву Українського радіо

Хто руйнує культурну спадщину Києва та як активісти борються за її збереження? Гість — Дмитро Перов, громадський активіст, юрист та голова громадської організації "Спадщина Київ".

Як отримати фінансування для свого житла, яке було знищене російськими окупантами: досвід ОСББ з Ірпеня. Гість — Юрій Москаленко, голова ОСББ "Доброрад" в Ірпені, та Світлана Мажара, мешканка будинку з ОСББ "Доброрад" в Ірпені.

Масовані російські ракетні обстріли: як громадські активісти вчать українців основам безпеки та правильно надавати допомогу постраждалим. Гості: Марія Бурʼяновська, координаторка волонтерської мережі ГО "Сміливі відновлювати" та Олександр Лавренюк, фахівець по спеціальних місіях реагування на надзвичайні ситуації Українського Червоного Хреста.

ЄСПЛ визнав росію винною у системних порушеннях прав людини в Криму: що це означає? Гостя — Ольга Скрипник, голова правління Кримської правозахисної групи.

Росіяни знищують енергетичну інфраструктуру України: як в таких умовах зробити свої квартири і будинки енергонезалежними? Гості: Олексій Тихонов, представник громадської спілки "Асоціації ОСББ та ЖБК міста Києва", радник заступника голови КМДА; Максим Бевз, керівник напряму відновлювальної енергетики та зеленої відбудови України громадської організації "Razom We Stand".

Конфіскація російських активів: як громадські активісти та експерти впливають на міжнародну політику й адвокатують гроші для України. Гостя — голова аналітичного центру "Інститут законодавчих ідей", експертка із цивільної конфіскації необґрунтованих активів Тетяна Хутор.

Як російська пропаганда використовує емоції для впливу на українців у соціальних мережах? Гість — Артем Захарченко, керівник громадської організації "CAT-UA".

Як знайти зниклих безвісти і повернути додому полонених? Гостя — правозахисниця, координаторка груп родин військовополонених громадської організації "Медійна ініціатива за права людини" Олена Белячкова.

Рада ЄС дозволила конфісковувати прибуток від активів рф на користь України: як українські громадські активісти пролобіювали це рішення? Гостя — керівниця відділу міжнародних зв'язків Центру протидії корупції Олена Галушка.

Як гуманітарна місія "Проліска" евакуює жителів прифронтової Харківщини й допомагає людям, які живуть на лінії зіткнення. Гість — керівник гуманітарної місії "Проліски" Євген Каплін.