Сергій Стуканов
Сергій Стуканов

Закінчив Донецький національний університет (історичний факультет за спеціальністю "Історія України") та аспірантуру на кафедрі філософії Донецького національного університету (за спеціальністю "Соціальна філософія та філософія історії").

Розпочинав шлях журналіста 2001 року футбольним оглядачем в газеті "Футбольное обозрение" в Кадіївці Луганської області, був диктором новин на радіо "Спорт-ФМ". Протягом 2008–2013 років працював позаштатним кореспондентом газети "День", писав на суспільно-філософські теми, редагував україномовну газету Донецька "Поштовх Плюс". Паралельно дописував до деяких інших видань, як "Дзеркало тижня", Тексти.орг.юа, Gazeta.ua. 

Після початку війни в 2014 році переселився до Львова, де працював в інформаційній агенції "Гал-інфо". Переїхавши 2016 року до Києва, три роки працював ведучим прямоефірних програм на "Громадському радіо". В 2017–18 роках вів авторську суспільно-політичну програму на телеканалі "Магнолія-ТБ". З липня 2018 року — ведучий на Українському Радіо. Вів підсумкову недільну суспільно-політичну програму "Україна. Сьогодення". Від початку повномасштабного вторгнення залучений до національного марафону "Єдині новини".

Радіоефір, на думку Сергія, чимось нагадує політ: "Твій голос протинає простір, долає тисячі кілометрів, сягаючи тих, хто чекає на звістку. Надто це відчувається в час війни, коли слово, промовлене в радіоетері, може стати для когось рятівним. Радіо — це можливість порушувати ключові для суспільства теми й доносити до глядача важливі меседжі, культивувати й поширювати європейські цінності. Виконувати значущу суспільну місію. У цьому полягає місія Суспільного мовлення, й я тішуся, що дотичний до її здійснення. Мене надихає ця місія. А ще — надихають високопрофесійні колеги, з якими маю честь пліч-о-пліч поширювати українське слово".

З дитинства захоплюється футболом: не уявляє свого життя без суботнього матчу. Також любить читати книжки — як нон-фікшн, так і художню літературу. За спокійніших часів полюбляв мандрувати й активний відпочинок.

За життям та роботою Сергія можна стежити на його фейсбук-сторінці. 

Передачі з архіву Українського радіо

19.04.2024 11:07:10 Сьогодні. Зранку

Інформагентство Reuters написало, що Україна несподівано вийшла з безпекових переговорів про Чорне море, які проводила Туреччина одночасно з Україною та рф. Що це означає для експорту української продукції? Яка наразі ситуація з трафіком у зерновому коридорі,чи пожвавився рух із українських портів? Та як наразі забезпечує Україна прохід суден у Чорному морі? Гість — Андрій Риженко, капітан першого рангу запасу, колишній заступник начальника штабу ВМС ЗСУ України.

19.04.2024 09:16:53 Сьогодні. Зранку

Захисники тварин вимагають створити зоополіцію в Україні. Якою мала б бути ця служба? Чи насправді вона потрібна Україні? Чим буде займатися? І як працюють подібні структури в інших країнах? Гостя — Марина Суркова, президентка Асоціації зоозахисних організацій України, авторка петиції.

19.04.2024 09:10:00 Сьогодні. Зранку

Ситуація у Дніпрі.

19.04.2024 08:37:20 Сьогодні. Зранку

Через різке похолодання помітно зросло споживання електроенергії. "Укренерго" закликає економити. Найближчі дні синоптики прогнозують холод, дощі і нічні заморозки. Як це позначиться на енергосистемі? Чи зможемо протриматися тільки завдяки економії? Скільки можемо експортувати? Або повернуться графіки відключень? Як іще можна буде покрити дефіцит електроенергії? Гість - Андріан Прокіп, експерт з питань енергетики Українського інституту майбутнього.

19.04.2024 08:07:12 Сьогодні. Зранку

Атака на аеродром в Джанкої. Обговоримо наслідки. Чим могли завдати таких ударів і звідки? Значення і важливість цього аеродрому для окупантів, яка техніка там базувалася. Згадаємо також попередні спроби ЗСУ атакувати аеродром та логістичні об'єкти в Джанкої. Гість — Михайло Жирохов, військовий експерт.

19.04.2024 07:15:51 Сьогодні. Зранку

Президент Володимир Зеленський нагородив французького актора Алена Делона орденом "За заслуги перед Україною".

19.04.2024 07:07:18 Сьогодні. Зранку

Ситуація  у Вінниці.

18.04.2024 11:50:44 Сьогодні. Зранку

Про інтерв'ю з керівником української розвідки Кирилом Будановим виданню The Washington Post.

18.04.2024 09:15:43 Сьогодні. Зранку

Через обстріли на Харківщині почалися перші цьогорічні лісові пожежі. Чи варто очікувати їх поширення і на інші області України? Як тут впливає аномально тепла погода квітня? Які наслідки матиме знищення посадок на Півдні і Сході? Що з Серебрянським лісництвом? Гість — Сергій Зібцев, професор кафедри лісівництва Національного університету біоресурсів і природокористування України, директор Регіонального східноєвропейського центру моніторингу пожеж.

18.04.2024 09:09:58 Сьогодні. Зранку

Ситуація на Донеччині.