Німеччина продовжить постачати зброю Україні — Штайнмаєр

Німеччина продовжить постачати зброю Україні — Штайнмаєр

Німеччина планує продовжити постачати Україні зброю попри те, що раніше це раніше такий підхід не відповідав безпековій концепції країни.

Як повідомляє Укрінформ, про це заявив президент Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр на спільній пресконференції із президентом Польщі Анджеєм Дудою, яка відбулась 11 квітня у Варшаві. 

"Берлін постачатиме зброю Україні, хоча ще донедавна це не відповідало філософії безпеки Берліна. Уряди Німеччини та Польщі тісно співпрацюють щодо кроків на підтримку України", — йдеться у повідомленні.

Штайнмаєр зазначив, що після того, як воєнні злочини Росії побачив світ, не може бути повернення до нормальних відносин із РФ.

"Не може бути повернення до нормальних відносин з такою Росією. Російські воєнні злочини побачив увесь світ. Їх потрібно задокументувати і розслідувати, а винуватців і тих, хто приймав політичні рішення, треба притягнути до відповідальності", — сказав він.

Президент Німеччини наголосив, що Путіну не вдалося розділити Європу.

"Ми солідарні з Україною", — зауважив Штайнмаєр.

Щодо санкцій, політик зазначив, що країни ЄС мають збільшити економічний тиск на Росію. Зокрема, за його словами, усі країни намагатимуться зменшувати експорт енергоносіїв з Росії. Водночас Штайнмаєр зауважив, що імпорт газу з Росії до ФРН впав з 60% до 40%.

На фото: Франк-Вальтер Штайнмаєр та Анджей Дуда, Getty Images