Спроба нового наступу РФ на Київ залежатиме від боїв на сході — Мотузяник

Спроба нового наступу РФ на Київ залежатиме від боїв на сході — Мотузяник

Спроби наступу російської армії на Київ залежатимуть від перебігу бойових дій у Донецькій і Луганській областях.

Про це 11 квітня під час брифінгу заявив речник Міністерства оборони Олександр Мотузяник.

"Питання можливого відновлення наступу противника на столицю залежатиме від тих бойових дій, які триватимуть у Донецькій та Луганській областях", — зазначив він. 

Водночас Мотузяник додав, що "наразі з території Київської та Чернігівської областей російські підрозділи були частково вибиті, частково вони самі відійшли, перекинуті на територію Білорусі, звідти - на територію Росії, і звідти — на територію сходу України".

При цьому частина російських військ залишається поблизу українського кордону на території Білорусі, щоб відтягнути військові підрозділи України.

"Зараз відомо про декілька батальйонно-тактичних груп на території Білорусі, там здійснюють демонстраційні дії. Це така тактична гра РФ, аби тримати підрозділи української армії тут, не допустити їх на схід і південь", — зазначив речник Міноборони.

За його словами, Міноборони очікує на загострення ситуації на Донбасі, адже Росія майже завершила підготовку до наступальної операції на сході України.

"Прогнозуємо, активні бойові дії в Донецькій і Луганській областях розпочнуться найближчим часом. Наша армія готова, противник майже завершив підготовку до наступальної операції", — зауважив Мотузяник.

Фото: armyinform.com.ua