Британія видала понад 20 тисяч віз для українських біженців

Британія видала понад 20 тисяч віз для українських біженців

Велика Британія видала близько 20 100 віз українським біженцям за "сімейною схемою", тобто тим, хто має родинні зв'язки в Сполученому Королівстві.

Про це повідомляє BBC із посиланням на Міністерство внутрішніх справ Британії.

Британія розширила пропозицію віз для біженців з України, поширюючи її на батьків, бабусь та дідусів, братів та сестер, а також на найближчих родичів і продовжила термін дії візи до трьох років.

Станом на 25 березня уряд отримав 35 500 заявок відповідно до програми, яка була запущена на початку цього місяця.

Водночас зазначається, що Британія зіткнулася з критикою через те, що її схема є "менш щедрою", ніж у Європейського Союзу, де держави-члени дозволяють українським біженцям в'їжджати на строк до трьох років без візи.

Раніше повідомлялось, що Польща не займатиметься примусовим перерозподілом біженців до інших країн Європейського Союзу та не проситиме у ЄС грошей на їхнє утримання.

Понад 3 мільйони українців залишили територію України через вторгнення РФ. Відповідну статистику щодо біженців з України оприлюднили в ООН. За даними Управління Верховного комісара ООН у справах біженців, найбільше українців вирушило до кордону з Польщею — майже 2 мільйони. При цьому Польща не займатиметься примусовим перерозподілом біженців до інших країн Європейського Союзу та не проситиме у ЄС грошей на їхнє утримання.

Президент США Джо Байден повідомив, що Штати готові прийняти до 100 тисяч громадян України, які рятуються від російського військового вторгнення.

Фото: Ukrmedia