Зеленський заявив про готовність до перемовин з Путіним

Зеленський заявив про готовність до перемовин з Путіним

Президент Володимир Зеленський заявив, що готовий до перемовин з президентом РФ Володимиром Путіним, щоб запобігти Третій світовій війні.

Про це він заявив в інтер'ю CNN.

"Я готовий до переговорів з ним (Путіним — ред.). Я був готовий останні два роки. І я думаю, що без переговорів ми не зможемо закінчити цю війну. Є лише один відсоток шансів зупинити цю війну. Я вважаю, що нам потрібно скористатися цим шансом", — сказав Зеленський.

Він заявив, що щодня російські війська вбивають мирних громадян України. Але, за словами президента, український народ та армія продемонстрували, що вони "здатні завдати потужного удару у відповідь".

"Але, на жаль, наша гідність не врятує життя. Тому я вважаю, що ми повинні використовувати будь-який формат, будь-який шанс, щоб мати можливість домовитися про можливість розмови з Путіним. Але якщо ці спроби проваляться, це означатиме, що буде Третя світова війна", — заявив глава держави.

Водночас він виключив можливість будь-яких поступок Росії щодо територіальної цілісності України. Зокрема, це стосується Криму та Луганської і Донецької областей.

"Не може бути ніяких компромісів, пов'язаних з нашою територіальною цілісністю і нашим суверенітетом. І про це говорив український народ. Він не зустрічав російських солдатів букетом квітів. Він зустрічав їх хоробро, він зустрічав їх зі зброєю в руках", — сказав Зеленський.

Фото: ОПУ