Костинський: у новому законі будуть жорстко окреслені питання територіальної цілісності, фейків, ворожнечі

Костинський: у новому законі будуть жорстко окреслені питання територіальної цілісності, фейків, ворожнечі

Член Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення Сергій Костинський заявляє, що законодавчі зміни щодо діяльності Нацради жорстко визначатимуть питання поширення фейкової інформації, розпалювання ворожнечі та питання територіальної цілісності України. Про це він сказав в ефірі Українського радіо.

0:00 0:00
10
1x

"Є свобода слова, а є відповідальність людей, які користуються свободою слова. Тут, звичайно, коли говоримо про відповідальність, це сфера діяльності Нацради. У новому законі, який прийде на заміну закону про телебачення і радіомовлення, закону про Нацраду, будуть жорстко окреслені питання, які стосуються територіальної цілісності України, поширення фейкової, необ'єктивної інформації, розпалювання ворожнечі. Тобто у нас буде більше можливостей для того, щоб це все ідентифікувати, виносити необхідні рішення", сказав він.

Читайте також: Бородянський підтримує введення в законодавство поняття "маніпуляція"

Сергій Костинський припускає, що, попри законодавчі зміни, за судом залишиться питання позбавлення ліцензії на звернення Нацради.

"Наша мета все ж таки навести лад, щоб, подобається нам чи не подобається телеканал, а він працював у межах законодавства і чітко знав червону лінію, яку не можна переступати", зазначив член Нацради.

Він звернув увагу, що закон, на підставі якого зараз діє Нацрада, був написаний у 2006 році, відтоді багато що змінилося в країні.

Нагадаємо, голова Верховної Ради України Дмитро Разумков сьогодні сказав, що представники комітету наразі працюють над законопроєктом про зміни до закону про Національну раду з питань телебачення та радіомовлення.

Нині в Раді зареєстровані два законопроєкти щодо процедури призначення/звільнення членів Нацради.