Перфоманс на недобудованій станції метро та опера в космічному центрі: яким буде DniPRO GogolFest

Перфоманс на недобудованій станції метро та опера в космічному центрі: яким буде DniPRO GogolFest

У Дніпрі 27-29 вересня 2019 року вперше відбудеться Міжнародний міждисциплінарний фестиваль сучасного мистецтва DniPRO GogolFest. Ганна Матвіїшина, піар-директорка фестивалю, та Анна Басова, програмна директорка фестивалю, розповіли в ефірі Радіо Промінь, яким він буде.

Ганна Матвіїшина зазначила, що DniPRO GogolFest не мине для Дніпра безслідно.

"Найголовніша думка цього фестивалю – не просто привезти щось у місто, а створити тут такі формації, проєкти, які будуть тут жити і залишаться містянам і тим, хто приїздить у Дніпро в гості", – розповіла вона.

Анна Басова додала, що GogolFest традиційно намагається творити у кожному місті щось унікальне, грунтуючись на його міфі.

Так, у "потужному місті з великим майбутнім" – Дніпрі – під час фестивалю відбуватимуться перфоманси на території станції метро Центральна, яка ще тільки будується.

"Це недобудована станція метро, зараз там ведуться бурильні роботи, викопуються тунелі. Там капає вода, щоб пройти туди, треба вдягати форму. Усе це надає цікавого антуражу і переживань для людини. Там немає світла, і ти залишаєшся сам-на-сам з собою і природою", – поділилась Анна Басова.

Також важливою локацією фестивалю стане Національний центр аерокосмічної освіти молоді ім. О. Макарова.

"Це космічний центр, де розроблялися одні з головних космічних проєктів країни. Ми будемо туди інтегрувати проєкт, уже відомий глядачам ГогольФесту – оперу-реквієм IYOV, яка увійшла до ТОП-10 опер світу у 2018 році. Ми будемо дивитися, як у різних локаціях ця сакральна тема може інтерпретуватися, і як вона впишеться у цей космічний простір і повпливає на майбутнє. Бо космос – це завжди історія про майбутнє", – розповіла Анна Басова.

GOGOLFEST – міжнародний мультидисциплінарний фестиваль. За час його існування з 2007  GOGOLFEST відвідали 575 тисяч глядачів, на 13 локаціях у трьох містах відбулося понад 4000 подій, в яких взяли участь 20 500 українських та 1200 закордонних митців з понад 40 країн світу. Цьогоріч GOGOLFEST увійшов у 20 найкращих фестивалів Європи за рейтингом EFFE (Europe for Festivals, Festivals for Europe) та отримав офіційний лейбл.