В Одесі стартували одразу два книжкові фестивалі: незвичайні гості та фокус на дітях

В Одесі стартували одразу два книжкові фестивалі: незвичайні гості та фокус на дітях

23 книжковий фестиваль "Зелена хвиля" і 7 міжнародний Корнійчуковський фестиваль дитячої літератури стартують сьогодні, 1-го серпня в Одесі. Вони триватимуть до 4-го серпня.

Про те, яким цьогоріч будуть обидва фестивалі, що нового чекати відвідувачам, говорили в ефірі Радіо Культура в програмі "Культура. Live" з директоркою з продажів фестивалю "Зелена хвиля" Ганною Дудник.

Ведучі:

Денис Денисенко, Катерина Толокольнікова

Цього року на обох фестивалях буде особливий гість — ціла країна.

"Гість цього року — країна Італія. До Одеси приїжджає іменита ілюстраторка дитячих книжок Сара Маццетті. Вона лауреат міжнародної премії 2019-го року в галузі ілюстрації на Болонському ярмарку дитячої книги. А також до нас приїжджає автор популярних коміксів, сценарист Андреа Пау", — розповіла Ганна Дудник.

"Вони проведуть майстер-класи для підлітків вже сьогодні і 2-го серпня. А також ми організували зустріч з дорослими читачами і фахівцями 3-го серпня", — додала вона.

Основні заходи фестивалів відбуваються в парку Шевченка в Одесі на центральних алеях.

"Цього року ми робили акцент на дитячу програму в фокусі "Фестивальна програма для дітей та підлітків". Всі події сконцентровані виключно в цьому напрямку", — пояснила представниця фестивалю.

На фестивалях буде багато майстер-класів для дітей та презентації нових книжок.

Весь ефір програми слухайте тут

Фото з Facebook фестивалю