Зеленький чекає на звіт силовиків у справі вбивства журналіста Шеремета 23 липня

Зеленький чекає на звіт силовиків у справі вбивства журналіста Шеремета 23 липня

Президент України Володимир Зеленський повідомив, що 23 липня очікує отримати звіт від генерального прокурора, міністра внутрішніх справ, голів Нацполіції та СБУ щодо ходу розслідування вбивства журналіста Павла Шеремета.

Про це він написав на своїй сторінці у Facebook.

"Розкриття вбивства Павла Шеремета попередній президент та правоохоронні органи називали "справою честі". Минуло 3 роки. Питань залишається більше, ніж відповідей…Українська спільнота вже давно має отримати відповідь на питання ''Хто вбив Павла?", — написав Зеленський.

Читайте також — Севгіль Мусаєва про нерозслідуване вбивство Шеремета: керівники правоохоронних органів мають понести політичну відповідальність за це

У свою чергу,  видання "Українська правда", в якому працював журналіст, підготувало заяву, в якій закликало піти у відставку керівництво ГПУ, МВС та Нацполіції через нерозкриття вбивства Шеремета.

20 липня, вранці, у треті роковини загибелі журналіста Павла Шеремета відбулася акція "Хто вбив Павла? Три роки без відповіді". Акція пройшла на перехресті вулиць Івана Франка та Богдана Хмельницького у Києві. Саме там вибухнув автомобіль, у якому їхав журналіст. Участь в акції взяли участь народні депутати, колишні колеги Шеремета та тимчасово повірений у справах США в Україні Вільям Тейлор.

Нагадаємо, журналіст Павло Шеремет загинув 20 липня 2016 року внаслідок підриву автомобіля в центрі Києва. Українська влада кваліфікує його загибель як умисне вбивство, проте ні замовників злочину, ні виконувачів досі не знайдено.

Фото — president.gov.ua