Президентка Парламентської асамблеї НАТО у Львові анонсувала зустріч із Зеленським

Президентка Парламентської асамблеї НАТО у Львові анонсувала зустріч із Зеленським

У Львові відбувається засідання Міжпарламентської ради Україна-НАТО. На захід до Львова прибули близько двох десятків депутатів з 13 країн світу. Про це повідомляє Zaxid.Net.

Президентка Парламентської асамблеї НАТО Мадлен Мун розповіла, що вже цього тижня буде мати свою першу зустріч із Володимиром Зеленським. І буде зокрема говорити про солідарність з Україною у подоланні перешкод, які стоять на шляху до членства і в НАТО, і в Європейському Союзі.

"Ми тут для того, щоб надіслати дуже чіткий сигнал кожному українцю. Ми всі в Альянсі з вами. Так само, як і ви рішуче налаштовані досягнути результату і стати повноцінним членом Альянсу НАТО", — заявила президентка Парламентської асамблеї НАТО Мадлен Мун.

Українська сторона нагадала, що має великі плани на проведення навесні 2020 року Парламентської асамблеї НАТО у Києві, адже всі країни, які проводили асамблею, зрештою ставали членами НАТО.

"Ці депутати, які тут присутні, делегати з інших країн, вони, працюючи в Парламентській асамблеї НАТО, є великими нашими підтримувачами, розуміючи, що Україна є контриб'ютором безпеки. В інший спосіб, щоб ми могли шукати собі майбутнє вирішення тих проблем, які ми сьогодні маємо, і війни на сході — це виключно за рахунок цієї підтримки", — наголосила голова делегації Верховної Ради у Парламентській асамблеї НАТО Оксана Юринець.

Мадлен Мун запевнила, що двері Альянсу для України відкриті.

Фото: galinfo