Ізраїль та Палестина домовилися про припинення вогню - ЗМІ

Ізраїль та Палестина домовилися про припинення вогню - ЗМІ

Ізраїль і Палестина домовилися про припинення вогню в секторі Газа, про це повідомляє Reutеrs.

Договір був укладений за посередництва Єгипту. Режим тиші почав діяти в понеділок, 6 травня, о 4 годині 30 хвилин ранку за місцевим часом. 

Ізраїльські офіційні особи не коментують, чи було досягнуто перемир'я, але військові заявили, що захисні обмеження, введені відносно жителів півдня Ізраїлю з моменту початку бойових дій, скасовуються.

Черговий обмін ударами між сторонами почався 4 травня. Спочатку стало відомо, що сектор Газа запустив 90 ракет у бік Ізраїлю. Зазначалося, що обстріл тривав більше години. Ізраїль здійснив атаку, задіявши танки і авіацію.

Ізраїльські військові заявили, що з п'ятниці понад 600 ракет і інших снарядів були випущені по містах і селах на півдні Ізраїлю. Понад 150 з них були перехоплені протиракетною системою "Залізний купол". У відповідь було атаковано близько 320 цілей, що належать угрупованням бойовиків Гази.

За словами ізраїльських військових, конфлікт заггострився, коли снайпер з палестинського угруповання бойовиків "Ісламський джихад" обстріляв ізраїльські війська, поранивши двох солдатів. "Ісламський джихад" звинуватив Ізраїль в затримці реалізації колишніх домовленостей, досягнутих за посередництва Єгипту, в спробі покласти край насильству і ослабити економічні труднощі в Газі.

Фото: cubasi.com