Від початку епідемічного сезону в України від грипу померли 33 людини — МОЗ

Від початку епідемічного сезону в України від грипу померли 33 людини — МОЗ

З початку епідемічного сезону (жовтня 2018 року) зареєстровано 33 летальних випадків через ускладення захворювання на грип.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства охорони здоров’я України.

"Протягом звітного тижня на грип та ГРВІ захворіли 198902 людини (одна людина померла), із них 73,3% діти віком до 17 років. З початку сезону захворюваності перехворіли 9,4% українців. З початку епідемічного сезону зареєстровано 33 летальних випадків", — йдеться у повідомленні.

У МОЗ також повідомили, що було досліджено 151 зразок матеріалів від пацієнтів із підозрою на грип, в 28 випадках визначено РНК вірусів грипу типу А. Цей тип вірусу є одним з найнебезпечніших, викликає сезонні епідемії, а також пташиний і свинячий грип.

Але, за інформацією міністерства, в цілому по Україні спостерігається низька інтенсивність епідемічної активності грипу і ГРВІ та регіональне географічне поширення — з початку епідемічного сезону проти грипу вакциновано 161193 людини.

Грип — це гостре респіраторне захворювання, спричинене вірусом. Легко передається від людини до людини переважно через кашель, чхання або ж близький контакт. Будь-хто у будь-якому віці може захворіти на грип.

Фото прес-служби МОЗ