Заява команди Українського радіо щодо рішення Наглядової ради достроково припинити контракт з головою правління Суспільного мовлення Зурабом Аласанією

Заява команди Українського радіо  щодо рішення Наглядової ради достроково припинити контракт  з головою правління Суспільного мовлення Зурабом Аласанією

Радіоколектив Національної суспільної телерадіокомпанії України (ПАТ “НСТУ”) стурбований голосуванням Наглядової Ради від 31 січня щодо дострокового припинення контракту з головою правління Суспільного мовлення Зурабом Аласанією.

 

Наша команда майже два роки працює над втіленням місії та ідеї Суспільного мовлення. Ми вважаємо, що в кожній демократичній країні має існувати мовник, який працює виключно в інтересах суспільства, захищає свободу слова, права людини, ключові цінності демократії.

 

Щодня, кожен із нас, докладає максимум зусиль для того, щоб чесно і неупереджено, об'єктивно, повно і збалансовано, оперативно доносити суспільно важливу інформацію громадянам. Ми висвітлюємо важливі суспільні зміни, розширюємо світогляд, вчимо критично думати та аналізувати. Наша команда працює виключно в рамках стандартів роботи Суспільного мовлення.

 

Вважаємо рішення Наглядової Ради таким, що загрожує подальшому впровадженню реформи Суспільного мовлення саме у передвиборчий період. Суспільне мовлення, а це телебачення та радіо, має найбільшу мережу покриття по всій Україні. Нас чути та видно у найвіддаленіших куточках країни.

 

Ми не будемо підігравати політикам та чиновникам, для яких ми є незручними! Ми не будемо мовчати! Голосування за припинення контракту із Зурабом Аласанією відбулось за поданням та з голосу В’ячеслава Козака і правкою Олексія Панича. Голосування відбувалось у закритому режимі.

 

Крім того, варто зазначити, що генеральний продюсер Українського радіо Дмитро Хоркін за час своєї роботи на посаді жодного разу не отримував дзвінка згори в тому числі від керівництва ПАТ «НСТУ». Також не відбувалося нав’язування тем, політиків, представників промислових груп для участі в ефірі. Суспільний мовник і, справді, є незалежним і незаангажованим.  

 

Ми, команда Українського радіо, вимагаємо від Наглядової Ради зустрітися з представниками радіо та пояснити ситуацію щодо відсторонення від посади голову правління ПАТ «НСТУ» Зураба Аласанію.

 

 

Підписанти заяви:

 

Людмила Тягнирядно, головна редакторка сайтів та соцмереж Українського радіо

Анна Первак, заступниця головного редактора сайтів та соцмереж Українського радіо

Богдан Буткевич, ведучий Українського радіо

Наталка Соколенко, ведуча Українського радіо

Андрій Ходос, виконавчий продюсер «Радіо-Продакшн»

Вероніка Гармаш, редакторка соціальних мереж Українського радіо  

Анастасія Руссу, контент-менеджерка сайту

Максим Яковенко, виконавчий продюсер Радіо Промінь

Ірина Славінська, виконавча продюсерка Радіо Культура

Владислава Патлун, контент-менеджер сайту

Олександр Соломка, менеджер напрямку

Євген Чиж, виконавчий продюсер Українського радіо

Юрій Табаченко, виконавчий продюсер Першого каналу Українського радіо

Володимир Шейко, творчий керівник художніх колективів

Костянтин Спілка, виконавчий продюсер ТВО «Музика»

Тетяна Кононенко, ведуча Радіо Промінь

Ольга Бродська, ведуча Радіо Промінь

Дар’я Озерна, радіоблогерка «Фізкультури» на Радіо Культура

Христина Стець, провідна ведуча програм Українського радіо

Георгій Костюкевич, начальник управління ТВО «Музика»

Євген Павлюковський, провідний ведучий програм Радіо Промінь

Ірина Сидоренко, ведуча програм Радіо Промінь

Олена Браілова, головна редакторка програмування

Володимир Фомічев, редактор суспільно-політичного каналу Українського радіо

Роман Кот, контент-менеджер сайту

 

Список оновлюється. Долучайтеся!